4 vinkkiä miten vältät tekemästä heräteostoksia

4 vinkkiä miten vältät tekemästä heräteostoksia

Löysitkö kaupungilla käydessäsi jälleen yhden iki-ihanan puseron ja samanväriset lempisuunnittelijasi kengät? Kaupungille lähtiessäsi tarkoituksesi ei ollut ostaa mitään, sillä vaatekomerossasi on toinen toistaan ihanampia vaatteita, joista osasta löytyvät vielä hintalaputkin. Ne ovat olleet aikanaan samanlaisia impulssiostoksia. Miten välttyisit tekemästä tällaisia turhia ostoksia? Listasimme tähän muutamia vinkkejä, joiden avulla voit välttyä heräteostoksilta.

1. Käytä käteistä

Rahankäytössä on tärkeää tiedostaa, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävissä kuukausittain. Tämän summan voit jakaa jopa viikottaisiksi eriksi ja jopa päiväkohtaisiksi eriksi. Nosta maanantaisin tililtäsi viikon tarpeita vastaava käteinen summa ja laita se lompakkoosi. Jätä sen jälkeen pankki- ja luottokorttisi kotiin. Kun tiedät, että lompakossasi olevalla summalla on pärjättävä koko viikko, konkretisoituu rahankäyttösi aivan uudella tavalla. Kun lompakossasi on jäljellä muutama kymppi ja on vasta keskiviikko, on aika hiljentää ostotahtia, jotta lauantaina pääsisi vielä ansaitulle ravintolalounaalle ystävän kanssa.

2. Älä mene nälkäisenä kauppaan tai kaupungille

Tämä vanha hyvä neuvo pätee edelleen. Jos olet nälkäinen, älä lähde ruokakauppaan tai kaupungille, sillä silloin sinun tulee ostettua helposti syötävää ja juotavaa, joita et olisi kylläisenä ollessasi ostanut. Tee kotona vaikka mikrossa kaurapuuroannos ennen kauppaan lähtöä ja työpaikalla pidä varmuuden varalta aina vaikka näkkileipää ja riisikakkuja laatikossa ja syö niitä ennen työpaikalta lähtöä. Jo se auttaa selviämään pahimman nälän yli.

3. Käy kerran viikossa ruokakaupassa

Ruokakaupassa käynti kannattaa suunnitella huolella ja pääasialliset ruokaostokset kannattaa tehdä vain kerran viikossa. Näin säästät sekä aikaa että vähennät turhia ostoksia. Suunnittele viikon ruokaostokset etukäteen ja käy kaupassa sellaisena päivänä, kun voit syödä ennen kauppaan menoa. Käy tutussa ruokakaupassa, jotta tiedät, missä haluamasi tavarat ovat. Näin et käytä aikaasi turhaan etsimiseen. Etsimisessä kun on aina vaarana löytää jotain aivan muuta ja silloin tulee myös tehtyä heräteostoksia.

4. Tee kauppalista

Tee aina kauppalista viikottaista kauppareissua varten. Pidä keittiössä paperia ja kynää, jotta voit kirjoittaa mahdollisesti puuttuvia tuotteita ylös sitä mukaa, kun huomaat, että ne alkavat olla vähissä. Näin tuotteet tulee ostettua ajoissa, eikä kauppaan tarvitse lähteä siinä vaiheessa, kun ruoka on jo tulella. Suunnittele viikon ateriat etukäteen ja kirjoita kauppalista sen mukaisesti. Kun käyt tutussa kaupassa, tiedät missä tarvitsemasi tuotteet sijaitsevat ja voit tehdä kauppalistasi siten, että tuotteet listallasi ovat siinä järjestyksessä, miten ne kaupasta löytyvät. Älä osta muita tuotteita kuin mitä listassasi on!

« Takaisin Blogin etusivulle