Ulkomaan loma pienellä budjetilla - nappaa vinkit talteen!

Ulkomaan loma pienellä budjetilla!

Talvi alkaa olla takana ja kesä tulossa. Hiipiikö mieleesi jo loman suunnittelu kesää varten? Suomen kesä festareineen on ihan jees, mutta mielesi tekisi lähteä katsomaan välillä muita maisemia ja muiden maiden meininkiä? Myös pienellä budjetilla on mahdollista matkustella ja puuttuvan osan matkabudjetista voit kattaa vaikka OKMoneyn Pikalainalla.

Tee budjetti ja vertaile hintoja sekä lomakohteiden hintatasoja

Kun alat suunnitella lomaasi, laske ja mieti, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävänäsi matkaa varten. Mikäli suunnittelet matkaa kaverin tai kaveriporukan kanssa, silloin kannattaa yhdessä miettiä haluttu matkakohde tai matkakohteet sekä mikä matkustustapa on järkevin ja edullisin. Tee budjetti, joka kattaa niin kotimaan kuljetukset, mahdolliset lennot, lautat, junat kuin majoituksetkin.

Ruokailuun ja pääsylippuihin kannattaa varata myös riittävästi rahaa. Vertaile eri lomakohteiden hintatasoja ja huomaat, että ruokien ja juotavien hinnat eri maissa ja eri kaupungeissa saattavat vaihdella huomattavasti. Valitse siis lomakohteeksi edullisen hintatason paikka, sillä näin säästät selvää rahaa!

Käytä suunnitteluun aikaa ja lue muiden kokemuksia

Käytä matkasi suunnitteluun reilusti aikaa ja tee muistiinpanoja. Hyödynnä netissä olevia matkablogeja, jotka on kirjoitettu hiljattain. Niistä saat oivia vinkkejä majoituksen valintaan, ravintolasuosituksia sekä kallisarvoista tietoa hinnoista, maan tavoista, käymisen arvoisista nähtävyyksistä sekä yöelämän parhaista baareista.

Hanki itsellesi kohdemaan matkaopaskirja tai lainaa matkaoppaita kirjastosta. Jos lähdet interreilaamaan, lue muiden reilaajien vinkkejä ja kokemuksia, joista on paljon hyötyä matkallasi. Varaa matkallesi myös lepopäiviä ilman tarkkoja suunnitelmia ja nauti rennosta oleilusta.

Säästä rahaa lomakohteissa

Lomakohteista löydät monenlaisia ja monenhintaisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi hostellit, leirintäalueet, Bed&Breakfast-majoitukset sekä osa lomahuoneistoista. Airbnb tarjoaa usein myös hotellia edullisemman majoituksen. Lomahuoneistoissa on yleensä kokkausmahdollisuus, jolloin voit itse tehdä aamupalat ja ateriat ja säästät näin ruokakustannuksissa. Jos matkustat kavereiden kanssa, saattaa lomahuoneisto olla hyvinkin edullinen henkilöä kohden.

Erilaisten majoitusten varaamiseen on tarjolla useita eri sivustoja, joiden avulla voit rajata hakutuloksia myös hinnan perusteella. Kun matkustat sesonkiaikojen ulkopuolella, esimerkiksi juuri ennen tai heti sesongin jälkeen, säästät huomattavasti rahaa. Ostosten teko lomalla on useimmille mukavaa ajanviettoa, mutta siinä palaa helposti ylimääräistä rahaa.

Jos valuutta on vielä vieras, turistina saattaa helposti maksaa aivan liikaa. Pysy koko ajan matkabudjetissasi, ja osta vain mitä ehdottomasti tarvitset - näin sinulla ei ole lomalla turhia tavaroita kannettavanasi eikä loman jälkeen turhuuksia kotinurkissasi. Onnistuneen reissun jälkeen onkin aika alkaa säästämään rahaa seuraavia elämyksiä varten!

« Takaisin Blogin etusivulle